Actueel

[24 januari 2018]

Fusie Oaktree ICT Services en Sencit

ZAANDAM, 24 januari 2018 – Oaktree ICT Services uit Zaandam en Sencit met vestigingen in Amstelveen en Apeldoorn hebben hun intensieve samenwerking verstevigd door te fuseren. Door de samenvoeging van de twee bedrijven ontstaat er een ICT-leverancier met een landelijke dekking van formaat. De organisatie richt zich op het leveren van ICT-clouddiensten en Managed Services voor de zakelijke markt met een hoge servicegraad en een persoonlijke benadering.

Door de fusie tussen Oaktree en Sencit heeft de nieuwe organisatie alle disciplines in huis en ontstaat er een breed ICT-kenniscentrum voor het nog beter bedienen van eindklanten en haar partners. Oaktree ICT Services heeft een technische achtergrond met een eigen service- en consultancy organisatie waarin hoogopgeleide en gecertificeerde professionals werkzaam zijn. Daarnaast heeft Oaktree haar eigen datacenterdiensten ontwikkeld voor de zakelijke markt. In 2016 werd WireItup overgenomen waarmee Oaktree zich ook manifesteert in de omgeving van werkplekbeheer.

Sencit richt zich reeds jaren op advisering en consultancy van ICT Clouddiensten en Managed Services voor eindgebruikers in de zakelijke markt. In 2017 is Sencit met MDRX gefuseerd waarmee via een indirect partnerkanaal connectiviteitsoplossingen aan andere eindklanten worden geleverd.

De nieuwe organisatie

Voor de nieuwe organisatie werken 45 professionals. De nieuwe directie bestaat uit Roland van der Hoek, Ronald Stroobach, Mark Versteeg, Stephan Kerkman en Dennis de Ree.

Bedrijfsnaam

De organisaties blijven voorlopig actief onder hun eigen naam als onderdeel van de Oaktree Group. Op termijn kan de naamgeving van de ondernemingen gaan veranderen.

Ambities

De ambities van de nieuwe organisatie zijn groot. Een buy and build strategie wordt de komende jaren toegepast om binnen drie tot vijf jaar te groeien naar een ICT-organisatie met een omzet van minimaal 30 miljoen euro. De financiële middelen voor het realiseren van deze ambities zijn beschikbaar. Gesprekken met potentiële overnamekandidaten zijn reeds gaande. Naar nieuwe kandidaten wordt tevens actief gezocht.

Voor meer informatie neemt u contact op met Roland van der Hoek r.vanderhoek@oaktree-ict.nl 075-2010 999 of Mark Versteeg mark.versteeg@sencit.com 088-7999 888.

 


[24 mei 2017]

Ruckus Wireless en Oaktree ICT verzorgen nieuwe netwerkinfrastructuur voor zorginstellingen van de Frankelandgroep – Emerce

www.emerce.nl

Voor de hoofdlocatie en vier nevenvestigingen van de Frankelandgroep, hebben Ruckus Wireless en Oaktree ICT een nieuwe, betrouwbare infrastructuur verzorgd. Om goed en veilig te kunnen werken met het Elektronisch Cliënten Dossier, installeerde Ruckus Wireless’ partner Oaktree ICT meer dan driehonderd access points, zodat de medewerkers van de Frankelandgroep optimaal gebruik kunnen maken van een veilige en stabiele verbinding.

Klik hier voor de volledige case


[21 december 2015]

Meldplicht datalekken.

Wat betekent dat voor u? Bedrijven en overheden die persoonsgegevens verwerken op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) zijn vanaf 1 januari 2016 verplicht om een ernstig datalek direct te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens, tot die tijd College bescherming persoonsgegevens (CBP) genaamd. Soms moeten zij het datalek ook melden aan de betrokkenen (de mensen van wie de persoonsgegevens zijn gelekt). Bij een ernstig datalek gaat het om een inbreuk op de beveiliging van persoonsgegevens, d.w.z. toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens bij een organisatie zonder dat dit de bedoeling is van deze organisatie. De Autoriteit Persoonsgegevens kan organisaties een boete geven als zij een datalek ten onrechte niet melden. De maximale boete bedraagt € 820.000.

Voorbeelden van datalekken zijn: een kwijtgeraakte USB-stick met persoonsgegevens, een gestolen laptop of een inbraak in een databestand door een hacker.

Bij Oaktree staat veiligheid voorop!

Tegen de achtergrond van de nieuwe wetgeving is het devies dus meer dan ooit: Voorkomen is beter dan genezen! Oaktree’s beveiligingsexperts brengen uw IT infrastructuur in kaart en loodsen u door de voor uw organisatie mogelijke beveiligingsmaatregelen, van minimaal noodzakelijk tot state of the art en optimaal. Tegelijkertijd analyseren we samen met u welke aanpassingen voor de nabije toekomst in die IT infrastructuur op basis van de ontwikkeling van uw organisatie te verwachten zijn. En uiteraard houden we u op de hoogte van ontwikkelingen die voor uw situatie van belang kunnen zijn.

Actueel zijn bijvoorbeeld:

  • Efficiëntere ICT-beveiliging door over te stappen naar de cloud (IaaS).
  • Draadloos internet via licht (lifi) veiliger dan wifi en tot wel 100 keer sneller.

Audits

Uw organisatie is continue in verandering. Daarom is het verstandig om regelmatig te controleren of de IT infrastructuur en de geïmplementeerde beveiligingsmaatregelen nog altijd voldoende efficiënt en praktisch in staat zijn de noodzakelijke bescherming te bieden. Oaktree voert daartoe desgewenst periodieke of ad hoc audits uit. Indien van toepassing zal het audit rapport concrete aanbevelingen voor upgrades met een gunstige kosten-baten verhouding bevatten.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag langs voor een oriënterend gesprek.

CONTACT

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in.