Bel ons op:
075 201 09 99

Actueel

 

[24 mei 2017]

Ruckus Wireless en Oaktree ICT verzorgen nieuwe netwerkinfrastructuur voor zorginstellingen van de Frankelandgroep – Emerce

www.emerce.nl

Voor de hoofdlocatie en vier nevenvestigingen van de Frankelandgroep, hebben Ruckus Wireless en Oaktree ICT een nieuwe, betrouwbare infrastructuur verzorgd. Om goed en veilig te kunnen werken met het Elektronisch Cliënten Dossier, installeerde Ruckus Wireless’ partner Oaktree ICT meer dan driehonderd access points, zodat de medewerkers van de Frankelandgroep optimaal gebruik kunnen maken van een veilige en stabiele verbinding.

Klik hier voor de volledige case


[21 december 2015]

Meldplicht datalekken.

Wat betekent dat voor u? Bedrijven en overheden die persoonsgegevens verwerken op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) zijn vanaf 1 januari 2016 verplicht om een ernstig datalek direct te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens, tot die tijd College bescherming persoonsgegevens (CBP) genaamd. Soms moeten zij het datalek ook melden aan de betrokkenen (de mensen van wie de persoonsgegevens zijn gelekt). Bij een ernstig datalek gaat het om een inbreuk op de beveiliging van persoonsgegevens, d.w.z. toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens bij een organisatie zonder dat dit de bedoeling is van deze organisatie. De Autoriteit Persoonsgegevens kan organisaties een boete geven als zij een datalek ten onrechte niet melden. De maximale boete bedraagt € 820.000.

Voorbeelden van datalekken zijn: een kwijtgeraakte USB-stick met persoonsgegevens, een gestolen laptop of een inbraak in een databestand door een hacker.

Bij Oaktree staat veiligheid voorop!

Tegen de achtergrond van de nieuwe wetgeving is het devies dus meer dan ooit: Voorkomen is beter dan genezen! Oaktree’s beveiligingsexperts brengen uw IT infrastructuur in kaart en loodsen u door de voor uw organisatie mogelijke beveiligingsmaatregelen, van minimaal noodzakelijk tot state of the art en optimaal. Tegelijkertijd analyseren we samen met u welke aanpassingen voor de nabije toekomst in die IT infrastructuur op basis van de ontwikkeling van uw organisatie te verwachten zijn. En uiteraard houden we u op de hoogte van ontwikkelingen die voor uw situatie van belang kunnen zijn.

Actueel zijn bijvoorbeeld:

  • Efficiëntere ICT-beveiliging door over te stappen naar de cloud (IaaS).
  • Draadloos internet via licht (lifi) veiliger dan wifi en tot wel 100 keer sneller.

Audits

Uw organisatie is continue in verandering. Daarom is het verstandig om regelmatig te controleren of de IT infrastructuur en de geïmplementeerde beveiligingsmaatregelen nog altijd voldoende efficiënt en praktisch in staat zijn de noodzakelijke bescherming te bieden. Oaktree voert daartoe desgewenst periodieke of ad hoc audits uit. Indien van toepassing zal het audit rapport concrete aanbevelingen voor upgrades met een gunstige kosten-baten verhouding bevatten.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag langs voor een oriënterend gesprek.

CONTACT

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in.